L’AMB segueix impulsant la mobilitat sostenible en bicicleta. Foto: AMB

El Consell Metropolità de l’AMB d’aquest mes de juliol ha aprovat tres noves convocatòries de subvencions per seguir impulsant la mobilitat sostenible per un import de més de 3,25 milions d’euros.

Concretament, l’organisme metropolità ha aprovat la primera convocatòria de subvencions per a autònoms de l’àmbit de la distribució urbana de mercaderies (DUM) per renovar la flota i fer-la més sostenible i adaptada a la ZBE Rondes BCN, ja anunciada al mes de febrer; la tercera convocatòria de subvencions per als ajuntaments metropolitans per completar la Bicivia, la xarxa pedalable metropolitana; i la convocatòria 2020 de subvencions en espècies del programa Biciempresa, per impulsar la mobilitat laboral en bicicleta.

Les tres convocatòries formen part de les 21 mesures de l’estratègia de la nova mobilitat metropolitana després de la Covid-19 i també de les polítiques de mobilitat sostenible de l’AMB .

“Amb aquest potent paquet de subvencions, des de l’AMB volem continuar facilitant al màxim el canvi d’hàbits i continuar impulsant una mobilitat metropolitana més neta, sostenible i segura. La renovació de les flotes dels professionals de la distribució urbana de mercaderies i la creació de més infraestructura pedalable és imprescindible per seguir avançant”, ha explicat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda.