Des del carrer, el Transformador només s’entreveu entre la vegetació. Foto: Pau Massip

Defensem el Castell de Bellvís ha posat en marxa una recollida de signatures perquè l’espai que hi ha al voltant del Transformador es converteixi en una zona verda oberta al barri que uneixi aquest edifici amb els terrenys del castell, convertint la zona de la Cornisa en un gran espai verd obert al barri. La proposta ja ha recollit més d’un centenar de firmes de veïns i veïnes del barri així com el suport d’una trentena d’entitats de tota la ciutat que exigeixen més espai públic pels ciutadans en un dels barris més densament poblats d’Europa.

Des de la plataforma fan aquesta petició aprofitant que el govern de Núria Marín va convertir els terrenys que envolten el transformador d’Endesa en zona verda el 2017. En un principi, aquest espai s’havia de destinar a fer equipaments, una altra de les necessitats del barri, però l’Ajuntament va canviar-ne l’ús per poder construir el nou camp de futbol al parc de la Torrassa. A canvi, els terrenys del Transformador passaven a ser zona verda.

L’entitat denuncia que aquest intercanvi ha provocat que el nou espai públic passi a estar en terrenys privats, “sense accés i rere senyals de perill de mort”.

Defensem el Castell també denuncia la degradació de tot l’espai i reclama que el Transformador es torni a incloure al pla de protecció del patrimoni, del qual va ser exclòs el 2001 sense cap explicació i permetent l’enderroc dels xalets centenaris que hi havia.