La Policia Nacional va registrar la seu del Consell Esportiu de l’Hospitalet dimecres passat. Foto: Àlex Recolons / ACN

Després d’uns dies de silenci, finalment divendres passat a última hora de la tarda l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, es va reunir amb els portaveus de la resta de partits de l’Ajuntament per explicar-los els fets ocorreguts dimecres 10 de juny a la seu del Consell Esportiu de l’Hospitalet.

Durant la reunió, Marín va expressar la seva voluntat d’actuar amb “absoluta transparència”, cosa que li havien retret els partits de l’oposició davant el silenci del consistori, i va assegurar que compartirà tota la informació que tingui al respecte. En aquest sentit, va manifestar que “l’Ajuntament, com a institució, és el primer interessat a aclarir els fets” que van portar la Policia Nacional a registrar la seu d’aquest ens sense ànim de lucre i a detenir el director esportiu de l’entitat i dos regidors socialistes, Cristian Alcázar i Cris Plaza.

DENÚNCIA DES DEL GOVERN
Segons han avançat diferents mitjans durant els darrers dies, qui va denunciar els fets a la policia va ser Jaume Graells, sisè tinent d’alcaldia i responsable de l’àrea d’Educació, Esports i Joventut. D’aquesta àrea depèn Cris Plaza, adjunt a la regidoria d’Esports.

Així ho va admetre la mateixa alcaldessa durant la reunió que va mantenir amb els portaveus, tal com recull NacióDigital. En aquest sentit, l’alcaldessa va detallar que Graells ja la va advertir al febrer sobre possibles males praxis que s’estarien duent a terme al Consell Esportiu, però va apuntar que desconeixia que Graells havia decidit denunciar els fets a la policia juntament amb una treballadora de l’ens, Mercedes Hernández. El que sí que va afirmar Marín és que, després de l’avís del sisè tinent d’alcaldia sobre possibles irregularitats, es va encarregar una auditoria externa que encara no ha presentat els resultats.

A més de ser el responsable de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament, Jaume Graells també forma part de la Comissió Directiva del Consell Esportiu de l’Hospitalet com a vocal.