L’alcaldessa Núria Marín ha descartat apartar els regidors Cristian Alcázar i Cris Plaza del seu govern. Foto: PSC L’Hospitalet

L’alcaldessa Núria Marín descarta retirar les competències que mantenen al seu govern els regidors Cristian Alcázar i Cris Plaza, implicats en el cas de presumpta desviació de diners públics al Consell Esportiu de l’Hospitalet. Així ho ha dit el número dos del govern municipal, Fran Belver, que ha parlat en nom de l’alcaldessa per dir que no faran res fins que es pronunciï la jutge.

La qüestió s’ha debatut al Ple que s’ha celebrat aquest dimecres 22 de juliol al matí. El Ple, com ja va passar el juny, s’ha tornat a fer per videoconferència. Els primers punts de l’ordre del dia eren la modificació del govern anunciada a principis de mes per l’alcaldessa, després que Cris Plaza renunciés a la regidoria adjunta d’Esports i que el denunciant del cas, el també regidor del PSC Jaume Graells, decidís apartar-se del govern i renunciar als seus càrrecs de sisè tinent d’alcalde i de regidor d’Educació, Esports i Joventut.

Durant el debat, el cap de files d’Esquerra Republicana i líder de l’oposició, Antoni Garcia, ha acusat el govern de Núria Marín d'”amagar-se i fer veure que no afecta el seu govern” les presumptes irregularitats investigades per la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals de la Policia Nacional. Per això, Garcia ha demanat a l’alcaldessa que destitueixi Alcázar i Plaza, investigats per aquests fets. Els republicans consideren que “intenten justificar el que no es pot justificar” des del govern del PSC.

Ana González, portaveu de l’Hospitalet en Comú, ha assegurat que “ni l’alcaldessa ni cap membre de l’equip de govern han donat explicacions” i, per això, ha demanat que Marín doni explicacions a la ciutadania, petició que repeteixen des de l’esclat del cas, a mitjans de juny, quan agents de la policia van entrar a la seu del Consell Esportiu buscant documents que provessin les irregularitats denunciades per Graells, primer a l’alcaldessa i, posteriorment, a la policia.

Des del PSC, el primer tinent d’alcaldia, Fran Belver, s’ha defensat dient que els seus companys, en llibertat amb càrrecs, tenen “tot el dret del món a defensar-se” i ha demanat a tothom que s’esperi a veure què diu el magistrat que està duent a terme la investigació del cas.