L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, compareixerà davant la jutgessa que investiga el cas del Consell Esportiu aquest divendres. Foto: Judit Castaño/ACN

Esquerra Republicana i l’Hospitalet en Comú Podem s’han unit per denunciar el bloqueig de la comissió sobre el Consell Esportiu de l’Hospitalet. Els dos partits consideren que el PSC, amb el suport de Ciutadans, està obstaculitzant la feina que ha de fer la comissió. Tal com va revelar Línia L’H, el mes passat la comissió ja es va reunir amb retard.

Abans de Setmana Santa, els dos partits van demanar una convocatòria extraordinària de la comissió. L’objectiu era aprovar les compareixences dels diferents implicats. Republicans i comuns demanen que hi participin l’alcaldessa Núria Marín, el segon tinent d’alcalde i primer secretari del PSC de l’Hospitalet Cristian Alcázar, l’exregidor Cris Plaza i el regidor que va denunciar el cas, Jaume Graells. Però els vots del PSC i Ciutadans ho va impedir.

DUBTES SOBRE LA COMISSIÓ
Els dos grups lamenten l’actitud obstruccionista que consideren que tenen el PSC i Ciutadans, que han bloquejat totes les compareixences. Una situació que se suma a la manca de voluntat d’entregar tota la documentació relacionada amb el cas que també han demanat.

Per això, la portaveu dels comuns, Ana González, reconeix que els “genera molts dubtes respecte a la utilitat d’aquesta comissió”. Com els republicans, els liles lamenten el desprestigi que el cas està provocant a l’Ajuntament de l’Hospitalet i a l’esport local.

NOVES IMPUTACIONS
El bloqueig de la comissió sobre el Consell Esportiu se suma a les noves imputacions que ha fet el jutjat que investiga el cas. Entre les quatre noves persones implicades hi ha dos treballadors del consell i la interventora de l’Ajuntament de l’Hospitalet. També el cap d’esports del consistori. Aquests quatre nous imputats se sumen a la vintena de persones investigades pel cas, que aquesta setmana hauran de comparèixer davant de la jutgessa per explicar tot allò que saben sobre el cas.

Aquesta situació arriba després de saber-se que l’Assemblea del Consell Esportiu va haver de votar un nou pressupost pel 2020. Segons consta en l’acta publicada a la web de l’entitat, la votació es va haver de repetir perquè, el primer cop, els gestors no van presentar tot el pressupost que realment gestionaven. El Consell admet que al primer pressupost presentat i aprovat només hi apareixien “els imports de despeses i ingressos dels projectes objectes a subvenció i que han estat objecte de presentació i petició de subvenció a l’Ajuntament de L’Hospitalet”. De fet, l’acta de l’assemblea reconeix que no es va presentar “el conjunt de la resta del pressupost de l’entitat”.

Segons el detall revelat per Nació Digital, el primer pressupost que es va aprovar era de 419.000 euros. En canvi, el segon, que també va rebre llum verda de tots els membres de l’assemblea, es duplicava i pujava fins als 901.140 euros. L’acta de l’assemblea també permet veure que un canvi d’aquesta magnitud en els comptes d’una entitat investigada per presumptes irregularitats en la gestió econòmica es va aprovar amb 16 vots a favor, cap abstenció ni cap vot en contra.

La comissió del Consell Esportiu de l’Hospitalet ja va amb retard
Esquerra demana la compareixença de Núria Marín a la comissió del Consell Esportiu de l’Hospitalet