L’alcaldessa Núria Marín, en la conferència a l’Hotel Hesperia. Foto: Ajuntament

A quatre mesos de les eleccions municipals, convocades per al pròxim 26 de maig, els partits de l’oposició consideren que la conferència anual que l’alcaldessa Núria Marín va oferir el passat 5 de febrer és un acte electoralista.

Des de Ciutadans, Miguel García diu que Marín “confon l’Ajuntament amb el seu partit” i considera que l’acte “és una eina de propaganda partidista per fer precampanya”. També ho veu així Ana González, de Canviem, que creu que és “un acte de partit fet amb recursos de la ciutat”. Per la seva banda, ERC denuncia “l’ús arbitrari de fons públics” per “camuflar un acte electoral i de presentació de la candidatura de Núria Marín com a cap de llista” del PSC.

Pel que fa a les propostes, els tres partits coincideixen a remarcar que Núria Marín no va anunciar cap novetat. Per a Antoni Garcia, d’Esquerra Republicana, l’alcaldessa va fer una conferència “on acaba dient-se el mateix de cada any, amb diferents paraules, i acaba en paper mullat”. En aquest sentit, des de Ciutadans consideren “indecent” que l’alcaldessa “continuï reciclant les promeses incomplertes del seu mandat” i creuen que “només sap deixar anar ocurrències per sortir als mitjans”.

PROBLEMES REALS
Els republicans pensen que Marín no va parlar del que preocupa realment els veïns, “com la neteja o el desequilibri entre barris”. Una opinió compartida per Canviem, que considera que l’alcaldessa només va anunciar “propostes faraòniques”, “oblidant-se de la ciutat real”.

Els comuns ho diuen pel projecte que va anunciar Marín de crear una “nova plaça d’Europa” a la zona de Can Rigal. El projecte del govern municipal és desenvolupar un complex esportiu d’uns 45.000 metres quadrats, conservar la masia i construir el nou Hospital General perquè els ciutadans no hagin de sortir de la ciutat per rebre atenció mèdica. L’Ajuntament també assegura que s’hi farà el parc urbà que els veïns de Pubilla Cases reclamen des de fa anys.

MILLORES A BELLVITGE
Un altre dels projectes que va anunciar l’alcaldessa Marín vol millorar l’accessibilitat als blocs de pisos del barri de Bellvitge.

El projecte municipal, que compta amb el suport de l’AMB i el finançament del Banc d’Inversions Europeus, pretén reformar els edificis perquè els ascensors parin a tots els replans, ja que actualment cal recórrer un tram d’escales per arribar a casa.

A més, la iniciativa també té l’objectiu de millorar l’eficiència energètica d’aquests blocs, construïts als anys seixanta.

Porten l’atenció al ciutadà a Antifrau

Ciutadans ha portat el govern de Núria Marín de nou a l’Oficina Antifrau perquè considera que l’adjudicació del servei d’atenció telefònica al ciutadà, el 010, s’ha fet de manera il·legal. A més, assegura que, actualment, “el servei s’està fent sense adjudicació per errors del contracte”.