La Guàrdia Urbana ha sancionat alguns bars de la zona. Foto: Google Maps

Un dels punts calents de l’incivisme a la ciutat és la zona de l’avinguda Severo Ochoa i el carrer Luarca. Durant el 2018, la Unitat de Convivència i Civisme va rebre 159 queixes de veïns de la zona, la majoria per sorolls i actes incívics al carrer.

De fet, la Guàrdia Urbana hi presta especial atenció amb diverses actuacions diàries de vigilància, que han provocat gairebé 500 actuacions, principalment relacionades amb casos de consum d’alcohol al carrer i volum excessiu d’aparells de música.

Els agents també han inspeccionat 13 establiments de l’avinguda i del carrer Luarca i han aixecat vuit actes per diferents infraccions. A les botigues, per instal·lar expositors i caixes amb aliments al carrer sense autorització, i als bars, per ocupació irregular de la via pública.

A més, l’Ajuntament controla que els locals compleixin amb la normativa que marca l’horari de tancament dels locals, les molèsties produïdes pels clients dels locals a l’espai públic i pel volum de soroll dels mateixos establiments.

MULTES ELEVADES
Arran de les inspeccions fetes a l’avinguda Severo Ochoa, dos bars han estat multats amb sancions de fins a 1.400 euros per incompliment d’horaris i un altre va haver de tancar durant tres mesos. Pel que fa al carrer Luarca, l’Ajuntament ha obert un expedient sancionador de 6.000 euros i ordre de tancament de sis mesos a un bar que ha incomplert l’horari de tancament reiteradament.

Amb aquestes actuacions, el govern municipal intenta reduir els problemes de convivència i incivisme que hi ha a la zona.