L’alcaldessa Núria Marín durant la conferència anual. Foto: Ajuntament

“Volem convertir la ciutat en la capital europea de la biomedicina”. Aquest és el gran anunci que va fer l’alcaldessa Núria Marín durant la seva conferència anual. A més, la seva aposta pel sector mèdic s’ha vist reforçada després que, en una trobada recent, el Ministeri d’Indústria anunciés que se suma al clúster que agrupa institucions, hospitals, centres d’investigació i la Universitat de Barcelona i que treballa per atreure empreses del sector biomèdic perquè s’instal·lin a la ciutat.

Segons va explicar l’alcaldessa en l’acte que es va celebrar dijous 6 a l’auditori de la seu que Planeta té a l’avinguda Tarradellas, l’Ajuntament ja ha presentat als membres del clúster el Pla Director que explica com funcionarà aquest projecte. Marín assegura que aquest pla demostra que, “tècnicament, hi ha les condicions per ser capital a escala europea del sector biomèdic”.

Perquè el clúster sigui una realitat, Marín va dir que primer s’ha d’aprovar el projecte de soterrament de la Gran Via, cosa que segons l’alcaldessa passarà les pròximes setmanes. Després, el consistori licitarà el projecte i, si tot va com ho tenen previst, les obres del soterrament de la Gran Via podrien començar a finals d’any o a principis de 2021.

Des del govern local calculen que el clúster crearà uns 20.000 llocs de treball en un sector econòmic, el sanitari, que ja és el primer de la ciutat.

ULTIMÀTUM
Si el projecte del clúster biomèdic sembla que va a tota màquina, el que ha quedat en via morta és el centre de medicina tradicional xinesa que s’havia d’instal·lar a la fàbrica Godó i Trias.

Davant de la situació del projecte, que sembla totalment paralitzat després que es firmés un conveni entre l’Ajuntament i el govern xinès el 2017, Marín va explicar que ha enviat una carta al govern de Pequín on llança un ultimàtum. L’alcaldessa els adverteix que si no posen en marxa “de forma immediata” el projecte, començaran a estudiar altres opcions per desenvolupar un edifici “molt atractiu”.

CIUTAT MÉS VERDA
En la conferència, Marín va reconèixer que les ciutats generen, en gran mesura, el canvi climàtic. Per això va admetre que l’Hospitalet “ha de ser una ciutat més verda” i va anunciar que, abans de l’estiu, tindran el Pla local per adaptar-se al canvi climàtic.

A més, va assegurar que el futur parc de Cal Trabal permetrà crear més de 30 hectàrees de zona verda, multiplicant per nou els espais verds que hi havia a la ciutat el 1979.

TORNAR A TENIR PLATJA
Marín va fer la presentació de la conferència als mitjans al Far del Llobregat, una zona que va passar a ser de Barcelona fa cent anys després que la ciutat se la vengués per fer-hi un port franc que mai es va arribar a construir.

L’alcaldessa assegura que en l’actualitat no es cometria aquest error i per això va explicar que el consistori està negociant amb els ajuntaments de Barcelona i El Prat un canvi en els termes municipals que permeti a la ciutat recuperar la sortida al mar que havia tingut històricament amb una franja de platja a la zona del far i un camí que connecti el litoral amb el nucli urbà.

Núria Marín va tancar la setmana d’anuncis amb una visita del president espanyol, Pedro Sánchez, a la Diputació de Barcelona que ella presideix.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram