Infants aprofitant els carrers tallats per exigir més espais públics per als ciutadans. Foto: Pere Francesch/ACN

Nova jornada de talls a les principals artèries de l’Hospitalet per reclamar més espais públics per als ciutadans. Desenes de veïns i veïnes van participar en la segona convocatòria de la ‘Revolta veïnal’, impulsada per Un Altre L’Hospitalet És Possible. La plataforma denuncia que el govern de Núria Marín entrega “l’escàs i valuosíssim espai disponible” a les constructores “per a massificar encara més els barris”.

Per això, un dels talls d’aquest cap de setmana es va fer al carrer Enric Prat de la Riba. La mobilització es va concentrar davant de l’antiga Cosme Toda, on es construiran gairebé 1.500 pisos. El tall va servir a Stop Massificació per denunciar l’augment de la població que patirà el barri de Sant Josep, que pateix un dèficit d’equipaments públics des de fa anys. Per això denuncien que tots els terrenys de la fàbrica serveixin per construir més d’una trentena de blocs de pisos.

La falta d’espai públic i zones verdes també és una mancança important a la zona nord. Barris com Collblanc, la Torrassa o la Florida tenen un dèficit de zones verdes molt greu. A això cal sumar-hi l’elevat nombre d’habitants, que converteixen l’Hospitalet en una de les ciutats més densament poblades de tot Europa.

Els participants als talls de carrers reclamen al govern de Núria Marín que talli carrers als vehicles i s’obrin als ciutadans. Els veïns i veïnes exigeixen, en plena pandèmia i en un context d’emergència climàtica, tenir més espais per passejar. Les entitats que formen Un Altre L’Hospitalet És Possible consideren que el consistori ha d’apostar per millorar la connexió i la mobilitat entre barris. I fer-ho millorant les connexions per anar-hi a peu o amb bicicleta. També demanen reduir la presència de cotxes per frenar la contaminació i evitar les morts prematures que provoquen.

Creix la demanda de més espai per als veïns a l’Hospitalet