La previsió és que hi passin uns 15.000 usuaris al dia a partir del juliol. Foto: Twitter (@nuriamarinlh)

L’estació Ernest Lluch obrirà aquest juliol al públic. Es tracta de la vintena parada de metro que tindrà l’Hospitalet. Una estació de la línia 5, la blava, que quedarà entre les de Collblanc i Pubilla Cases. En la visita que avui han fet les autoritats, el conseller de Territori, Damià Calvet, ha recordat que aquest tram era el més llarg que hi havia a la xarxa. Més d’un quilòmetre de distància entre les dues estacions. Ara passarà a ser de 700 metres, la distància més habitual entre les parades a tot el sistema.

La previsió és que, quan obri, 15.000 persones facin servir la parada d’Ernest Lluch cada dia. Un punt de connexió vital a la xarxa, ja que TMB creu que un 15% dels usuaris faran transbord amb el Trambaix. Així doncs, aquesta parada no només millorarà la mobilitat a l’Hospitalet, sinó que també facilitarà el transport als veïns d’Esplugues, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Sant Feliu.

Per l’alcaldessa Núria Marín, amb aquesta parada es “posarà fi a antigues reivindicacions de la ciutat de l’Hospitalet en matèria d’infraestructures del transport”. La construcció de l’estació, la 163 de tota la xarxa de metro de l’àrea metropolitana, ha costat 17 milions d’euros. Es tracta d’una parada que es va deixar a mitges i que ara s’ha acabat després de dos anys d’obres.