Alguns dels hotels que hi ha a la zona de la Fira de Gran Via. Foto: Arxiu

L’Hospitalet és la setena ciutat de Catalunya que més diners recapta amb la taxa turística. Segons les dades del Departament d’Empresa i Coneixement, en el període 2017-2018 es van recollir més de 830.500 euros gràcies als visitants que van pernoctar al municipi. De fet, l’Hospitalet és el primer municipi que trobem en el rànquing que no és de costa.

A banda de Barcelona, que lidera aquesta llista amb una recaptació de gairebé 30 milions d’euros i que també té platja, els altres cinc municipis que més diners recullen amb aquesta taxa són municipis de costa, és a dir, que es dediquen bàsicament al turisme de temporada.

Des que es va implantar la taxa turística al país, l’any 2012, la ciutat ha recaptat més de 4,6 milions d’euros en total. De fet, segons els càlculs que fa la mateixa Generalitat en el seu balanç, si es compara la recaptació del primer any amb la de l’últim període del qual es tenen dades, l’increment ha estat del 61,2%.

NOU HOTEL A COLLBLANC
Gran part dels diners que la ciutat recull a través d’aquest impost arriben a través de les pernoctacions que es fan en els hotels que hi ha a tocar de la Fira i que es dediquen al turisme de congressos.

Però també arriben dels hostals i dels pisos turístics que s’instal·len a la ciutat, fugint de la prohibició que va imposar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a la capital catalana.

En aquest sentit, en l’últim Ple, el PSC va aprovar una modificació puntual del PGM per permetre la construcció d’un nou hotel a la ciutat, concretament, a la carretera de Collblanc.