Treballadors i treballadores de Nissan manifestant-se a la Ronda Litoral contra el tancament de les fàbriques. Foto: Aina Martí / ACN

Tots els partits del Ple municipal de l’Hospitalet han aprovat una declaració institucional de suport als treballadors i treballadores de Nissan. Impulsada pels sindicats CCOO i UGT, el document demana als governs de l’Estat i de la Generalitat “a promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan”.

L’objectiu d’aquest document és pressionar els dirigents del fabricant automobilístic japonès perquè “mantingui actives les plantes de fabricació de Nissan i l’ocupació que en depèn”. A Catalunya, la marca nipona té fàbriques a la Zona Franca de Barcelona, a Montcada i Reixac i a Sant Andreu de la Barca.

El text mostra la preocupació per “les conseqüències que una mesura tan dura pot comportar per al conjunt de proveïdors i empreses auxiliars” el tancament de les fàbriques, que podria arribar a afectar més de 20.000 treballadors i treballadores de tot el país. Per això demanen a Nissan “que es replantegi les seves possibles decisions dràstiques” i els demana que mantinguin la feina de l’automobilística a Catalunya.