Núria Espert, nascuda al barri de Santa Eulàlia, rebrà la Medalla d’Honor de l’Hospitalet. Foto: ACN

Núria Espert és una de les riberenques més reconegudes del món cultural. L’actriu va començar la seva carrera als escenaris amb només 13 anys, debutant amb la Companyia Titular Infantil del Teatre Romea. El seu primer gran èxit va arribar poc després, amb la representació que va fer de Medea al Teatre Grec de Barcelona.

Durant més de 71 anys no ha deixat mai d’actuar, sent la interpretació del Romancero Gitano una de les seves últimes posades en escena justament al Romea de Barcelona, el teatre on va debutar ara fa set dècades. Aquesta experiència l’han convertit en “la gran dama del teatre” al nostre país i a la resta del món.

Per això, el Ple ha decidit atorgar-li per unanimitat la Medalla d’Honor de l’Hospitalet, ciutat on ella va néixer l’11 de juny del 1935. Concretament, al barri de Santa Eulàlia. La medalla se li entregarà en un acte públic quan les circumstàncies sanitàries ho permetin per homenatjar i recordar una trajectòria plena d’èxits i una vida dedicada al teatre i a la transmissió de la cultura.