L’Hospital General de l’Hospitalet recupera tots els quiròfans del centre. Tal com va explicar Línia L’H el passat mes de juny, l’Hospital de la Creu Roja ha tingut tancada la Unitat de Cures Intensives durant tres mesos per fer reformes a la zona de les sales d’operacions. Durant tot l’estiu, juny, juliol i setembre, el centre no ha pogut mantenir l’activitat de cirurgia, que s’ha traslladat a l’Hospital Moisès Broggi.

Des de dilluns 5 d’octubre, el centre ha tornat a obrir les sis sales d’operacions que s’havien de reformar. Aquests quiròfans estaven tancats des del juliol del 2019 perquè hi havien trobat fongs i no s’hi podia operar. Des del Consorci Sanitari Integral, l’ens que gestiona l’hospital, expliquen que les obres que s’han fet durant aquests tres mesos han servit per millorar el sistema de ventilació i l’aïllament de les sales d’operacions, dues parts claus per mantenir l’espai esterilitzat.

El centre explica que això només és una primera fase del projecte per posar al dia completament l’àrea quirúrgica, la Unitat de Cures Intensives i la sala de parts. La previsió és que el març de l’any que ve s’adjudiquin les obres que, com va explicar Salut a Línia L’H, permetin posar al dia tota l’àrea quirúrgica i que puguin estar a ple rendiment el 2022.

CENTRE EN PERILL
A l’Hospital General de l’Hospitalet hi ha una activitat de cirurgia major ambulatòria que atén qüestions d’oftalmologia, de traumatologia, d’urologia, d’otorrinolaringologia, de cirurgia vascular, de tractament del dolor i de cirurgia general. Tota aquesta activitat s’ha traslladat al Moisès Broggi mentre els quiròfans han estat tancats, des del juliol del 2019.

Els sindicats patien que aquesta situació posés en perill el finançament i la supervivència de l’hospital, ja que segons l’acord entre el Consorci i CatSalut, el centre ha de complir amb un mínim d’operacions quirúrgiques per poder rebre el finançament públic. Des del Departament asseguren que la seva voluntat no és tancar l’hospital.