L’Ajuntament assegura que l’enderroc s’està fent per seguretat. Foto: Twitter

Els veïns reclamen explicacions a l’Ajuntament per les obres que el consistori ha posat en marxa al Parc de l’Alhambra. Fonts municipals expliquen que s’està enderrocant l’estructura per motius de seguretat arran de la recomanació dels tècnics municipals i dels bombers. A més, asseguren que els elements no estaven catalogats i que l’espai es tornarà a obrir un cop s’hagin acabat les obres.

Des del consistori també afirmen que aquesta actuació no té cap mena de relació amb el futur poliesportiu del barri, que el govern municipal proposa que es construeixi en aquest mateix espai. Des de Canviem L’H no pensen igual i creuen que es tracta d’una maniobra del govern de Núria Marín per pressionar els veïns i que aquests acabin acceptant que el nou poliesportiu es faci en aquest espai.

De fet, el partit va portar la qüestió al Ple de gener a través d’una moció que reclamava al govern municipal que aturés el projecte per construir el nou poliesportiu al parc de l’Alhambra i demanava que es torni a tenir en compte la zona del Gasòmetre.

Per la seva banda, l’Associació de Veïns Som Santa Eulàlia va publicar un comunicat on demana a l’Ajuntament que “aclareixi si el Gasòmetre és o no una ubicació possible per a l’equipament” i, si és així, que la decisió final la puguin prendre els veïns i veïnes a través d’una assemblea o d’una consulta popular.

De fet, des d’Esquerra Republicana han demanat a l’Ajuntament que organitzi un procés participatiu entre els veïns del barri perquè puguin decidir el futur del nou poliesportiu.