L’advocat Benet Salellas amb els pares de Pedro Álvarez davant l’Audiència de Barcelona. Foto: Pol Solà / ACN

L’Audiència de Barcelona ha rebutjat reobrir la investigació del cas Pedro Álvarez, tal com va demanar la família i el seu advocat, Benet Salellas. Tal com recull l’ACN, la sala 21a considera que el cas ja ha prescrit, perquè fa més de vint anys que es va tancar el sumari que investigava el cas. Així doncs, el cas cada vegada té menys opcions de resoldre’s i la mort de Pedro Álvarez, que va rebre un tret a l’Hospitalet el desembre del 1992, quedarà impune.

Segons expliquen fonts properes a la família, l’última opció perquè el cas no quedi sense resoldre i el culpable de la mort de Pedro Álvarez sigui jutjat és presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem. Es tracta de l’última oportunitat perquè la família del jove de la Verneda pugui saber qui va segar la vida del seu fill d’un tret l’hivern d’ara fa 28 anys.

Salellas va presentar aquest recurs a l’Audiència de Barcelona després que un jutjat de l’Hospitalet ja tombés la petició de reobrir el cas ara fa uns mesos. L’advocat considera que les últimes diligències sobre l’assassinat d’Álvarez es van fer el 2000 i que, per tant, encara queda un mínim marge abans no prescrigui el cas.

La sala, seguint el criteri de la fiscalia que sempre s’ha oposat a reobrir el cas perquè considera que ja ha prescrit, també ho veu així. De fet, més enllà de les dates, en l’auto on desestima el recurs presentat per la família, el text diu que en aquests més de vint anys mai s’han aportat noves proves o elements que incriminin al policia que va estar tancat a la presó com a responsable dels fets i que justifiquin d’alguna manera la reobertura del cas i rebla dient que “aquest cas ha esgotat l’esforç investigador i unes noves diligències serien igualment infructuoses”.