L’associació de veïns Som Santa Eulàlia fa més de mig any que no pot entrar al seu local. L’espai es troba a l’equipament municipal plaça Europa, que comparteix amb altres entitats. L’edifici es va tancar a mitjans de març, seguint les recomanacions per prevenir la propagació del coronavirus, i des de llavors no hi han pogut tornar.

De fet, al mateix edifici hi ha la biblioteca, que està al soterrani. Aquest equipament va reobrir a finals de setembre, però la resta d’espais de l’equipament encara no ho han pogut fer.

Des de l’entitat recorden que a mitjans de juliol van mantenir una reunió amb representants del govern local. En la trobada, des de l’Ajuntament els van dir que a principis de setembre valorarien la situació de la pandèmia i que, a mitjans de mes, els informarien si podien reobrir o no.

Però com reconeixen des de la junta, a principis d’octubre encara no han rebut cap mena de comunicació per part de l’Ajuntament. Asseguren que estan acostumats que el consistori contesti “poc i malament”, però ara reconeixen que aquest silenci absolut és “frustrant”.

L’entitat considera que la gestió d’un equipament municipal per part de l’Ajuntament no pot afectar el funcionament d’una associació de veïns. En aquest sentit, des de la junta denuncien que porten més de mig any sense poder cobrar quotes o sense poder reunir-se amb veïns que puguin tenir problemes, sempre mantenint totes les mesures de seguretat i prevenció necessàries.