La restauració de l’edifici de Correus va començar el 2017. Foto: Ajuntament

L’antiga oficina de Correus ha recuperat la seva façana original. L’edifici, ubicat a la plaça del Repartidor, va ser inaugurat el 1927 per la reina Victòria Eugènia i va ser l’estafeta central de la ciutat fins al 2011. L’obra, dissenyada pel prestigiós arquitecte riberenc Ramon Puig i Gairalt, que es va inspirar en l’estil art decó, forma part del catàleg del Pla Espacial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA). Ara, s’han acabat els treballs de restauració i de recuperació que van començar el 2017, quan l’edifici va acollir el projecte d’escola de restauració impulsat per la Fundació El Llindar, que ajuda a accedir al món laboral a joves en risc d’exclusió social.

Després de restaurar l’interior, aquestes obres s’han centrat en els diferents elements exteriors que s’havien de reparar, com per exemple l’estructura de la cúpula o la coberta. També s’han restaurat els estucs i esgrafiats de les façanes, com per exemple uns plafons d’estil noucentista que hi havia entre les finestres de la segona planta o l’acabat exterior de la mateixa cúpula. També s’ha recuperat el sòcol de pedra que cobreix part de les dues façanes de l’edifici i els elements decoratius que cobreixen les finestres, acabades en arc de mig punt, de la planta baixa.

Les obres també han permès recuperar dos elements originals de la façana de l’edifici. Un és la reproducció del rellotge instal·lat sobre la porta d’entrada de l’edifici i l’altra és la imatge del lleó que hi havia a l’esquerra de la porta i que feia les funcions de bústia. En total, la restauració exterior ha costat 217.400 euros.