Imatge del local del carrer Rosselló on hi havia el pis rusc. Foto: Google Maps

Fonts municipals han negat a Línia L’H que el govern de Núria Marín estigui negociant amb l’empresa que impulsa el negoci dels pisos rusc a la ciutat. Les mateixes fonts asseguren que des de l’Ajuntament no s’han mantingut reunions ni converses formals amb els propietaris d’Haibu i que, com a molt, l’empresa haurà fet alguna sol·licitud d’informació per saber quins requisits han de complir per obrir un negoci a la ciutat. A més, des del consistori es mostren contundents i asseguren que tindran “tolerància zero amb aquest negoci” i afegeixen que “no està permès a la ciutat”.

Des de l’Ajuntament expliquen que aquesta idea de negoci, llogar espais de pocs metres quadrats perquè la gent hi visqui, no entra dins la nova normativa d’habitatges turístics, que determina que no es poden instal·lar aquest tipus de negocis en edificis on hi hagi pisos residencials.

A més, Haibu havia explicat que ara obriria legalment els pisos rusc perquè demanaria llicències d’alberg o hostal pels seus locals, però l’Ajuntament adverteix que la normativa és molt estricta i no permet que ningú s’empadroni en un local amb aquest tipus de llicència.

TANCA EL RUSC DE ROSSELLÓ
Haibu també ha anunciat que tanca el pis rusc que fins ara tenia obert als baixos del número 25 del carrer Rosselló després que l’organització juvenil Arran hi fes pintades i trenqués un vidre per denunciar el negoci.