La zona on van trobar restes arqueològiques el 1934. Foto: Twitter (@ElBellvis)

L’enderroc de l’edifici històric de la fàbrica SAS s’ha aturat. Tal com explica L’HDigital, sembla que el principal motiu pel qual l’Ajuntament ha frenat aquestes obres és perquè hi ha una persona que ha ocupat il·legalment l’espai i l’utilitza de magatzem.

Ara, el consistori explica que està esperant la sentència judicial que permeti desallotjar l’espai i continuar amb el projecte previst: convertir l’espai que ocupa l’antiga fàbrica, que fins a la dècada dels cinquanta es va dedicar a fer mosaic hidràulic, en una zona verda i en un equipament d’ús poliesportiu lliure.

Però a banda de la situació judicial, també hi ha un altre motiu que ha provocat la paralització de les obres. Fa mesos que tant des del barri com des de la resta de la ciutat hi ha entitats que reclamen que es recuperi tota la zona de la cornisa de La Torrassa i que sigui declarada zona d’expectativa arqueològica.

INTERÈS ARQUEOLÒGIC
Per exemple, des de Defensem el Castell han recordat en reiterades ocasions que just on es va construir la fàbrica, a tocar de les vies del tren, a la dècada de 1930 hi van trobar restes d’unes sitges de l’època ibera.

És per això que des de l’entitat celebren que s’hagin aturat les obres d’enderroc i esperen que, un cop l’Ajuntament les reprengui, ho faci sota la supervisió d’un arqueòleg que pugui detectar noves restes del patrimoni de la ciutat.