El poliesportiu ha perdut socis que han marxat al del Gornal. Foto: Google Maps

L’Associació Esportiva Santa Eulàlia ha anunciat que deixa de gestionar el poliesportiu municipal del barri i les pistes del Gasòmetre per les pèrdues econòmiques que el manteniment de les instal·lacions provoca als comptes de l’entitat.

Això ho va comunicar als seus socis a través d’una carta enviada a finals de juny i avançada per L’HDigital. En el document, l’AESE diu que la reducció del nombre de socis i la consegüent reducció d’ingressos l’ha provocat, en gran part, l’obertura del nou pavelló municipal del Gornal. Quan l’entitat ho va comunicar a l’Ajuntament, el govern municipal es va comprometre a donar ajudes econòmiques a l’AESE per evitar l’endeutament de l’entitat, però des de l’associació asseguren que no els han rebut mai. En la missiva, l’entitat esportiva explica que “és una decisió no fàcil de prendre” però que s’hi han vist obligats per la situació en què es troben, “amb els treballadors en un ERTO i ajuda inexistent” per part del consistori.

A més de no rebre ajudes, l’AESE s’ha vist obligada a continuar gestionant el poliesportiu i les pistes del Gasòmetre tot i que el contracte que va guanyar per fer-ho el 2013 s’acabava el 2017.

Des de llavors, l’entitat ha demanat a l’Ajuntament que finalitzés el contracte i encarregués la gestió a una altra empresa, però el consistori no ho ha fet i n’ha prorrogat la gestió a l’AESE emparant-se en un article de la llei que així ho permet.

Davant d’això, l’entitat va decidir no reobrir el poliesportiu fins que no se n’ocupi la nova empresa, Ferrovial, mentre que la resta de poliesportius de la ciutat van reobrir portes el 29 de juny.