Els agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra no podran dissoldre els grups de més de 10 persones. Foto: Arxiu

Els agents de la Policia Local de l’Hospitalet no podran dissoldre les reunions de més de 10 persones que hi pugui als barris de Collblanc, la Torrassa i la Florida. Així ho ha reconegut l’alcaldessa Núria Marín en una entrevista a TV3, on ha aprofitat per recordar que la distància social i l’ús de la mascareta són obligatoris a tota la ciutat.

Marín ha dit que “potser no haurem de comptar el nombre de persones que estan reunides, però sí tenir l’obligació de respectar les mesures” anunciades ahir per la consellera de Salut, Alba Vergés. La consellera va recomanar als ciutadans dels barris de Collblanc, la Florida i la Torrassa que no surtin al carrer si no és per anar a treballar o per fer activitats imprescindibles, que posposin totes les trobades socials dues setmanes i que evitin trobar-se amb gent que no formi part de la “bombolla” amb els que conviuen habitualment al seu domicili.

Amb aquestes mesures, que l’alcaldessa ha recordat que no són “una imposició de les administracions”, es vol frenar les cadenes de transmissió a la zona nord, que han provocat que en una setmana el nombre de contagis s’hagi multiplicat. Marín ha afegit que “hi ha moltes fórmules” perquè les forces de seguretat ajudin a disminuir els rebrots i ha assegurat que des de divendres la situació ha canviat “radicalment” i ara gairebé tots els veïns i veïnes porten la mascareta, segons recull l’ACN.

L’alcaldessa Núria Marín ha refermat la voluntat del govern municipal de “participar activament” en la solució del rebrot de coronavirus. Per això ha tornat a demanar les dades de les persones contagiades perquè els agents cívics puguin anar a comprovar si tenen totes les condicions per poder complir amb garanties el confinament. Ahir, la consellera Vergés ja va explicar que això no és tan senzill perquè des de Salut han de respectar la confidencialitat i la protecció de dades dels pacients.