Furgonetes de la Policia Nacional davant la seu del Consell Esportiu de l’Hospitalet durant l’escorcoll. Foto: Twitter (@GeekIndignado)

Agents de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la Policia Nacional escorcollen la seu del Consell Esportiu de l’Hospitalet. Tal com ha avançat Televisió Espanyola, estarien investigant presumptes delictes de desviament de subvencions públiques, malversació, falsedat documental i blanqueig. El cas, liderat per un jutjat de la ciutat, es troba sota secret de sumari. Un dels responsables ha estat detingut i traslladat a les oficines de la seu per presenciar l’escorcoll.

L’actual president del Consell Esportiu de l’Hospitalet és Cris Plaza, regidor d’Esports des del maig passat. Fins llavors, el càrrec l’havia ostentat l’actual segon tinent d’alcalde, Cristian Alcázar, mentre que Plaza era el secretari tècnic del Consell. Com recull la memòria d’activitats del CEL’H, aquest ens es finança, bàsicament, a través d’un conveni que té firmat amb l’Ajuntament de l’Hospitalet, un altre conveni signat amb la Diputació de Barcelona i una subvenció que li entrega la Generalitat per organitzar activitats com els Jocs Escolars o el Pla Català Esport a l’Escola.

Des del Consell Esportiu han publicat un comunicat en què asseguren que l’entitat i tots els treballadors col·laboren activament amb la justícia i demanen respecte per tots els que hi treballen o hi han treballat, que diu que són “els primers interessats a aclarir aquest assumpte”. En aquest sentit, també demanen “poder seguir treballant en tots els projectes en marxa, principalment en aquells que tenen una incidència social a la ciutat” com poden ser els casals que, un estiu més, tornen a organitzar.