Els agents que investiguen el cas del Consell Esportiu han demanat a la jutgessa accedir al contingut del mòbil de l’alcaldessa Núria Marín. Foto: Àlex Recolons / ACN

La unitat de delictes econòmics i fiscals (UDEF) que està investigant el cas del Consell Esportiu de l’Hospitalet ha demanat a la jutgessa que s’encarrega del cas poder accedir al mòbil de l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín. Els agents es van quedar el seu telèfon dijous passat, quan la també presidenta de la Diputació de Barcelona va declarar davant de la policia mentre estava detinguda a la comissaria de la Policia Nacional a la Verneda.

Ara, segons recullen diferents mitjans, la jutgessa ha demanat a la Fiscalia que es pronunciï sobre aquesta petició abans de donar permís a la policia per accedir al contingut del telèfon mòbil de l’alcaldessa de l’Hospitalet. Per la seva banda, Marín ja ha demanat a la magistrada poder declarar davant d’ella, tal com va explicar que faria dijous passat, en la primera roda de premsa que va oferir per parlar del cas que va esclatar el juny.

ACUSACIÓ PARTICULAR
Ara que el cas del Consell Esportiu també esquitxa Núria Marín, l’alcaldessa ha estat imputada per prevaricació, malversació de diners públics i omissió del deure de perseguir el delicte, Esquerra Republicana presentarà una moció al Ple perquè l’Ajuntament de l’Hospitalet es presenti com a acusació particular en el cas.

El text que presentaran els republicans també proposarà la creació d’una comissió d’investigació perquè tots els grups municipals i la ciutadania puguin conèixer els fets investigats, accedir i analitzar la documentació i seguir la causa judicial. Esquerra ja ho va proposar al Ple de juny, però llavors es va rebutjar amb el vot en contra del PSC i l’abstenció de Ciutadans.

REBUTJA APARTAR-SE
Per la seva banda, els taronges van proposar dilluns a l’alcaldessa de “renunciar temporalment” al càrrec, però continuar de regidora al Ple. El grup municipal de Ciutadans considera que aquesta opció no provocaria cap inconvenient a Marín perquè, si el cas quedés arxivat, podria tornar a ser alcaldessa i, tanmateix, se salvaguardaria la imatge de la institució mentre dura la investigació.

El tinent d’Alcaldia Fran Belver va ser l’encarregat de respondre a la petició de Ciutadans dient que “no hi ha cap motiu perquè s’hagi de prendre cap mesura extraordinària” sobre l’alcaldia, assegurant que no està en risc la imatge de pulcritud i transparència de l’Ajuntament de l’Hospitalet per la imputació de Núria Marín en el cas del Consell Esportiu.