Molts veïns van participar en les taules rodones. Foto: Twitter (@CanTrinxetViu)

Can Trinxet està de celebració. Ara fa poc més d’un any que un grup de veïns i veïnes es van organitzar per demanar al govern de Núria Marín que aquesta antiga fàbrica tèxtil sigui un equipament per al barri.

Per commemorar aquesta data, la plataforma Can Trinxet Viu va organitzar una jornada plena d’activitats dins del recinte, on poden accedir des del mes d’abril. Durant tot el dia es van fer taules rodones sobre patrimoni i moviments socials, activitats per als infants, un dinar popular i concerts amb diferents grups de música.

La jornada va comptar amb la participació d’entitats com Defensem el Castell de Bellvís o No Més Blocs, que van reivindicar la importància de la lluita veïnal i de grups com Patrimoni L’H, que van remarcar la importància dels edificis històrics i el vincle que tenen amb el barri.

SALVAR LA FÀBRICA
El motiu que els va empènyer a crear Can Trinxet Viu és el mal estat en què es troba el conjunt arquitectònic, que està protegit pel Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA). Però tot i estar inclòs dins els edificis protegits de la ciutat, la situació d’abandonament ha provocat que en el darrer any hi hagi hagut un parell d’ensorraments per culpa del mal estat de conservació.

Davant l’abandonament de l’edifici per part del consistori, la plataforma Can Trinxet Viu es va començar a mobilitzar per reclamar que l’Ajuntament faci les obres de rehabilitació necessàries, compromís que el consistori va adquirir el passat més de març en una reunió amb l’entitat després de mesos de mobilitzacions.