Jordi Monrós, cap de llista a les municipals, durant la campanya. Foto: Twitter (@JuntsXLH)

Jordi Monrós, cap de llista del PDeCAT a les últimes eleccions municipals, Eliseu Esterlich, president del partit a l’Hospitalet, i una trentena de persones més, entre les quals hi ha Bernat Asensio Borràs, fill de l’exconsellera de Governació Meritxell Borràs, han anunciat que es donen de baixa del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), a qui consideren que s’ha convertit en un “actor hostil a Junts per Catalunya” després de rebutjar la unió a la marca de Puigdemont i portar als tribunals la disputa pel nom.

En una carta publicada a les xarxes socials asseguren que no poden “militar en un espai polític que es confrontarà electoralment al projecte de Junts, al projecte del President Puigdemont”. Expliquen que “no ha estat una decisió fàcil” de prendre, però que ho fan per coherència.

En el document també anuncien que s’uneixen al nou partit impulsat per l’expresident, un projecte que asseguren que “aglutina la centralitat de l’independentisme” i que “representa el bon govern i solvència”. En aquest sentit, afirmen que continuaran “treballant per a millorar l’Hospitalet i per a assolir la independència”.