El pare de Pedro Álvarez, Juanjo Álvarez, protestant davant del Congrés. Foto: ACN

La plataforma Pedro Álvarez ha portat al Congrés dels Diputats el cas del jove assassinat ara fa 28 anys a l’avinguda Catalunya. El pare de la víctima, Juanjo Álvarez, ha reclamat que cal acabar amb la “impunitat” i que cal fer “depuracions” perquè hi ha “infinitat de casos” d’abusos policials i de poder com el del seu fill, ja que el principal sospitós del crim és un agent de la Policia Nacional.

Diputats d’Esquerra, En Comú Podem, Junts i la CUP van acompanyar-lo durant la protesta de la plataforma, dimarts 1 de desembre. A més, també han registrat una proposició per exigir la reobertura del cas abans que prescrigui, després que l’Audiència de Barcelona ho denegués fa unes setmanes, i perquè el Congrés se solidaritzi amb la plataforma i amb la família de Pedro Álvarez.

Dies abans, el portaveu d’Esquerra a la cambra, Gabriel Rufián, va registrar una pregunta a la cambra per demanar al Ministeri de l’Interior que investigui les amenaces que han rebut la família de Pedro Álvarez i alguns membres de la plataforma per “acovardir-los” o perquè “cessin” l’activitat per demanar que es reobri el judici del cas, tal com recull l’ACN. Esquerra també pregunta si aquestes amenaces surten del mateix ministeri o de membres de la policia.

La petició al Congrés se suma a la que els mateixos partits van fer al Parlament, en què es va exigir que la justícia reobri la investigació del cas perquè l’assassinat de Pedro Álvarez no acabi prescrivint sense haver-se pogut resoldre ni jutjar els autors dels fets.