Punt on els Mossos van trobar el cos del nadó. Foto: Norma Vidal / ACN

La mare del nadó que els Mossos d’Esquadra van trobar mort al riu Besòs el setembre passat va demanar ajuda als serveis municipals de l’Ajuntament de l’Hospitalet per avortar, segons va avançar El Periódico. El rotatiu explica que la noia, de setze anys, es va dirigir a un punt d’informació de Salut Jove de la ciutat el 13 de març, quan feia dos o tres mesos que s’havia quedat embarassada.

Segons el diari, la noia va ser atesa per una educadora del centre i es va fer un tercer test d’embaràs que, com els altres dos que s’havia fet pel seu compte, va determinar que estava en estat de gestació. Davant d’això, l’educadora li va explicar que, segons la llei, després de la reforma impulsada pel govern del PP de Mariano Rajoy no li permetia avortar si no tenia el permís dels seus pares.

El Periódico afegeix que la noia va voler esquivar aquest pas dient a l’educadora del punt de Salut Jove que els seus pares eren a l’estranger, però segons afirmen al diari, no era veritat. Davant d’això, la treballadora li va recomanar que anés a un centre mèdic i allà expliqués la seva situació, cosa que no va fer.

PART CLANDESTÍ
Davant d’aquest carreró sense sortida, la menor va decidir seguir amb l’embaràs en secret. Ni la família, ni metges ni professors de l’institut van veure el que estava passant durant els mesos de gestació, que no van anar acompanyats de cap control mèdic, cosa que afegeix molt perill a un embaràs que, com el de qualsevol adolescent, ja es considera de risc.

La decisió de la mare va ser tenir l’infant en l’habitació d’una pensió de la ciutat. Assistida pel pare de la criatura, també menor d’edat i que havia mirat a internet què havia de fer durant el part, la criatura va néixer de forma clandestina en un part sense anestèsia.

Tot i que en un principi la parella havia decidit que donarien l’infant en adopció, el pare va anar fins a Sant Adrià de Besòs amb metro i va desfer-se del cos de la criatura a la desembocadura del riu Besòs, on va ser trobat per agents dels Mossos d’Esquadra després de tres dies de recerca.