El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha declarat nul el Pla Director Urbanístic (PDU) de la Gran Via, l’ambiciós projecte que impulsaven el govern municipal de Núria Marín i la Generalitat, i que l’estiu passat va rebre el vistiplau definitiu del Departament de Territori.

El projecte tenia l’oposició de la plataforma No Més Blocs, que denunciava la futura construcció de 26 gratacels i “la destrucció de l’espai agrícola de Cal Trabal, l’últim de l’Hospitalet”. La batalla judicial la va posar en marxa en el seu moment el grup municipal d’ICV-EUiA i ara No Més Blocs ha atribuït la decisió “a la pressió veïnal i al suport de L’Hospitalet En Comú Podem”. En paral·lel, el grup municipal d’ERC, per una banda, i Ecologistes En Acció i DEPANA, per l’altra, també van presentar una denúncia contra el projecte.

Principalment, el TSJC ha basat la seva resolució en el fet que el projecte “vulnera el principi de jerarquia normativa”, cosa que vol dir que havia de ser el PDU metropolità el que determinés les característiques d’aquesta transformació urbanística.

MARÍN ANUNCIA QUE HO RECORRERAN 
Poc després d’haver-se fet pública la sentència, l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, ha assenyalat que, a l’espera d’estudiar-la en detall, l’anul·lació es fonamenta en una qüestió de forma i no de fons i ha avançat que hi presentarà un recurs de cassació. “Aquest és un projecte molt important per a l’Hospitalet i per al conjunt del país i juntament amb el departament de Territori treballarem per tal que vegi la llum al més aviat possible”, ha dit en declaracions recollides per l’ACN.