Els agents apliquen la normativa de la DGT. Foto: Alèxia Vila / ACN

La campanya de control sobre els usuaris de patinets elèctrics que la Guàrdia Urbana va posar en marxa al barri entre els dies 13 i 31 de gener com a prova pilot va acabar amb 165 denúncies.

Segons les dades facilitades per l’Ajuntament, 54 de les denúncies es van posar per conduir de forma negligent, 37 perquè els usuaris del patinet estaven fent servir auriculars, 31 per no respectar el semàfor en vermell, 21 per transportar una segona persona al vehicle, 10 per anar contra direcció, 5 per utilitzar el telèfon mòbil al patinet, 4 per circular per una zona exclusiva de vianants, 2 per no portar l’enllumenat obligatori i una per conduir sense llicència un vehicle que superava els 25 km/h.

Amb aquesta campanya, que des d’aquest mes de febrer s’estén a la resta de la ciutat, la Guàrdia Urbana vol informar els usuaris que comencen a aplicar les normes d’ús d’aquest tipus de vehicles dictades per la DGT l’any passat. La mesura s’ha impulsat després que, a tota la ciutat, el 2019 hi hagués fins a 59 accidents on un dels implicats era un usuari de patinet elèctric.