Imatge dels terrenys on es construirà el nou institut. Foto: Google Maps

La Conselleria d’Educació de la Generalitat ha anunciat que, fins al 2023, invertirà 104 milions d’euros per construir gairebé una trentena de centres educatius a tot el país. Un dels edificis que es construiran serà el de l’institut Jaume Botey.

Aquesta notícia arriba després que, al febrer, el Ple municipal donés llum verda al Pla especial urbanístic de desenvolupament de l’equipament docent, és a dir, aprovés la construcció del nou institut al carrer de Ferrer i Guàrdia. Amb aquesta obra, el centre passarà a tenir tres línies de secundària i dues de Batxillerat, mesura que servirà per absorbir el creixement de la població escolar del barri.

D’aquesta manera, el centre podrà tenir un edifici definitiu després d’haver-se segregat de l’institut Llobregat, que ara centra la seva oferta educativa als cicles formatius.

Tal com recull l’Agència Catalana de Notícies, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va explicar que les obres aprovades, que s’han de posar en marxa aquest mateix 2019, formen part de la primera fase del pla de construccions previstes per als set anys vinents, que inclouen 21 noves construccions i que tenen per objectiu retirar fins a un centenar de mòduls.

HOMENATGE PÒSTUM
Tot i que en el seu anunci la Generalitat encara parla de l’institut nou, el nom provisional que se li va donar al centre quan es va segregar, al març, els alumnes i professors del centre van decidir rebatejar-lo amb el nom de Jaume Botey, en honor al professor i exregidor de la ciutat.