Una imatge del futur espai de la Nogueras Blanchard. Foto: Ajuntament

La prestigiosa galeria d’art Nogueras Blanchard comptarà amb una seu al Districte Cultural de l’Hospitalet després de l’estiu, segons han informat recentment fonts municipals.

La galeria s’instal·larà en la planta d’un edifici del carrer d’Isaac Peral, a Santa Eulàlia, un cop s’hagin finalitzat les obres d’adequació de l’espai.

Segons va explicar l’alcaldessa, Núria Marín, durant la seva visita als treballs d’adequació de l’edifici, aquest “és un exemple de col·laboració entre el sector públic i el privat per omplir de contingut el Districte Cultural” de l’Hospitalet. Segons Marín, cal dur a terme projectes com aquest, ja que són “estratègics” per impulsar l’activitat cultural a la zona.

El copropietari de la galeria Nogueras Blanchard, Àlex Nogueras, ha explicat per la seva banda que s’han instal·lat a l’Hospitalet perquè “l’espai Barcelona estava una mica sobrepassat pel turisme de les Rambles” i ha afegit que “necessitàvem un espai més ampli”.

Nogueras ha elogiat el local de l’Hospitalet perquè “té molta llum natural, és diàfan i té molta alçada de sostre”, a més del fet de trobar-se en una ciutat “molt ben comunicada amb transport públic”, i estar “a prop de l’aeroport”, per la qual cosa facilita que arribin “els clients d’aquí i internacionals”.

Segons el galerista, també es va interessar pel local del Districte Cultural perquè respecta molt el seu ideòleg, Josep Ramoneda. El fet de facilitar l’aparició de nous espais artístics “em sembla molt encertat”, diu.