Els cuidadors de les residències són un dels col·lectius més exposats als contagis del coronavirus. Foto: Departament de Salut / ACN

La Fundació Santa Eulàlia, que gestiona residències i centres de dia per a persones de la tercera edat, demana material de protecció i de prevenció per als treballadors d’aquests centres. Es refereixen a mascaretes i guants d’un sol ús, gel hidroalcohòlic i altres materials que garanteixen la seguretat dels treballadors i treballadores i la protecció dels residents.

Per la fundació, aquests dies, les residències i serveis socials a persones grans s’han convertit en els “murs de contenció” de la pandèmia provocada pel coronavirus Covid-19 i recorden que més de la meitat dels casos confirmats són de persones que tenen més de 70 anys.

Per això, també demanen tests de control a tots els professionals i residents d’aquests centres per tal de trobar totes aquelles persones que puguin estar contagiades però que encara no presenten símptomes, trobant els possibles focus de contagi i evitant així que la malaltia s’estengui. En aquest sentit, des de la Fundació recorden que les persones de la tercera edat que viuen en residències fa setmanes que estan en quarantena, sense poder rebre visites de familiars ni de cap tipus, ja que són un dels col·lectius més vulnerables.

En un comunicat, la Fundació Santa Eulàlia explica que als seus centres no s’ha detectat cap cas i que segueixen uns protocols de seguretat i prevenció molt estrictes per garantir que així continuï mentre duri l’expansió de la pandèmia.

A més, continuen ajudant a les persones més vulnerables donant-los consells i informació a través de les més de 500 trucades telefòniques que han fet. L’equip de psicòlegs de la Fundació també ha mantingut el contacte amb totes les famílies de les persones que participen en programes d’estimulació cognitiva per ajudar-los a fer-se càrrec de les persones que pateixen algun tipus de diagnòstic neurodegeneratiu i que aquests dies s’han de quedar a casa. L’objectiu és que l’estat de salut d’aquestes persones no empitjori mentre duri el confinament.