La Col·lectiva-LHospitalet

Un moment de la presentació del recull d’articles, a la Tecla Sala. Foto: La Col·lectiva

El passat 11 de febrer, La Col·lectiva, l’Ateneu Cooperatiu de l’Hospitalet de Llobregat, presentava a la sala d’actes de la Biblioteca Tecla Sala Cures i Economia Social i Solidària a l’Hospitalet, el Quaderns d’Estudi 38 editat conjuntament amb el Centre d’Estudis de l’Hospitalet (CELH).

Es tracta d’una recopilació d’articles que recullen experiències inspiradores sobre les cures a la ciutat, on es vol posar de manifest que des de l’Economia Social i Solidària (ESS) i el cooperativisme és possible construir un model econòmic alternatiu que prioritzi les necessitats de la comunitat en la direcció del bon viure.

Emma Cortés, pedagoga especialitzada en infància, joc i espai públic, i Norma Véliz, membre de Mujeres Unidas Entre Tierras (MUET), associació sense ànim de lucre formada per dones migrants unides per la seva dedicació al treball de la llar i a les cures remunerades a l’Estat espanyol, van presentar l’obra col·lectiva de la qual són autores juntament amb altres persones i entitats, com Pastora Filigrana, Manuel Domínguez o Mujeres Unidas Entre Tierras, entre altres.

“De manera remunerada o no, les cures històricament s’han concebut com a ‘coses de dones’”, remarcava Véliz durant la presentació, en referència al seu article inclòs dins de la publicació. Per la seva banda, Cortés es demanava si és possible imaginar “una ciutat que cuida”, és a dir un l’Hospitalet possible, “amb més espais verds, que prioritza l’oci, el descans, els espais de trobada i de vinculació entre veïnes i no la feina productiva”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram