Mentre duri la pandèmia, cal demanar cita prèvia per anar a donar sang. Foto: Roger Segura / ACN

Des d’avui està en marxa una campanya per donar sang al Banc de Sang i Teixits. La recollida es fa a l’edifici de Mitjans de Comunicació Municipals, ubicat a la plaça Francesc Macià número 25 i, donades les circumstàncies especials motivades per la pandèmia del coronavirus, cal anar-hi amb cita prèvia.

En un primer moment s’havia previst que la recollida obrís avui i demà en horari de matí i tarda, però veient l’allau d’hospitalencs i hospitalenques que s’hi ha apuntat, el Banc de Sang ha decidit allargar un dia més la recollida i que també estigui oberta dimecres, de deu a dues del matí i de dos quarts de cinc a vuit de la tarda.

Per poder-hi anar, primer de tot cal demanar cita prèvia a la web www.donarsang.gencat.cat/lh. Per tal de garantir la seguretat dels donants que hi vulguin anar, a més de totes les mesures sanitàries i de seguretat que s’apliquen sempre, al punt de recollida hi ha gel esterilitzant, bolígrafs d’un sol ús per omplir el qüestionari i cal mantenir una distància de seguretat mínima d’un metre amb la resta de donants.

Des del Banc de Sang agraeixen aquestes donacions perquè, mentre duri la pandèmia i l’estat d’alarma, la sang és vital perquè el sistema sanitari pugui funcionar correctament, sense patir per una falta de reserves, i que es pugui atendre de la millor manera possible i amb totes les garanties als pacients que hi ha ingressats als hospitals.