La biblioteca de Santa Eulàlia va celebrar mig segle en funcionament l’any passat. Foto: Ajuntament

Problemes de seguretat i accessibilitat. Aquests són els arguments que esgrimeixen des de l’Ajuntament per justificar el tancament definitiu de la biblioteca del barri, que fa un any celebrava 50 anys en funcionament. Però ara era l’única de tota la ciutat que encara no havia reobert des de l’esclat de la pandèmia. Des del consistori asseguren que era perquè no hi ha prou espai per garantir les mesures de seguretat necessàries per evitar contagis.

Recorden que l’accés a les plantes superiors es feia per una escala molt petita i que, si s’hagués de fer una nova instal·lació, això trauria molt d’espai al local. També remarquen que la sala per als infants no té sortides d’emergència, tal com marca la normativa. Des del consistori diuen als usuaris que tenen molt a prop la biblioteca central Tecla Sala i la del districte a la plaça Europa. A més, gastaran uns 80.000 euros per obrir dues parades del mercat municipal on s’oferirà servei de préstec i recollida de llibres. També hi haurà una zona d’ordinadors i un espai de consulta. Des de l’associació de veïns Som Santa Eulàlia consideren que això no és una biblioteca i creuen que és un “pecat cultural” tancar una biblioteca que asseguren que necessiten.

Esquerra considera que el tancament és un error, diu que el govern de Marín no ha fet cap inversió per millorar les instal·lacions durant els últims anys i que ara ha aprofitat la crisi sanitària per tancar definitivament l’equipament. A més consideren que s’ha fet “d’esquena a la ciutadania i sense tenir en compte l’opinió dels usuaris, dels veïns i veïnes ni de les entitats del barri”.