La presentació no va comptar amb una bona assistència. Foto: Ajuntament

Després del projecte fallit de l’antiga Mistral, ara l’Ajuntament ha volgut posar el focus en la fàbrica del costat, la Cosme Toda. A principis de juny, l’alcaldessa Núria Marín va presentar el projecte que preveu dur a terme l’Ajuntament en aquesta antiga factoria. Segons es va anunciar, preveuen construir una gran zona verda de més de 15.000 metres quadrats, a més de 885 habitatges i diversos equipaments públics que no van concretar.

A més de la zona verda, el projecte inclou una illa, amb la qual es disposarà de 20.000 metres quadrats de superfície lliure. Per a l’alcaldessa, es tracta d’una ubicació “estratègica”, cabdal per la seva “centralitat urbana”. L’illa estarà delimitada per l’avinguda de Josep Tarradellas i els carrers d’Enric Prat de la Riba, del Canigó i de Batllori.

El nou espai urbà serà “permeable” amb el seu entorn, en el qual s’ubiquen el Centre Cultural Tecla Sala, les piscines municipals i el parc de la Cabana.

Pel que fa als habitatges que s’hi construiran, tindran diverses tipologies. N’hi haurà de renda lliure, protegits i de preu concertat, segons va dir la batlle.

Amb aquesta actuació, es busca recuperar l’antiga fàbrica Cosme i Toda, en la qual encara no s’ha decidit quins equipaments s’hi encabiran, així com passa amb la resta d’edificis patrimonials de la zona. “Encara estem treballant en el projecte i estem estudiant diferents propostes”, va argumentar al respecte Marín.