La comissaria dels Mossos d’Esquadra on haurien passat els fets. Foto: Arxiu

El jutjat d’instrucció 3 de la ciutat està investigant els presumptes abusos sexuals que hauria patit una menor detinguda a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la ciutat per part d’una altra detinguda major d’edat. Tal com va avançar el diari El País, els fets haurien passat diumenge 11 de novembre de l’any passat.

Segons fonts dels Mossos d’Esquadra recollides pel rotatiu, aquell dia la comissaria estava “saturada”, ja que en un edifici que té nou calabossos hi havia 23 detinguts.

Per tal d’encabir-los tots, els agents de la policia catalana van agrupar els retinguts per sexes. Però això va provocar que, en una mateixa cel·la, es barregessin persones adultes amb menors d’edat, una situació prohibida pels protocols.

Va ser llavors quan s’haurien produït els presumptes abusos a la cel·la 1. Segons fonts de la investigació citades pel diari, el protocol de la comissaria sí que permet que en aquest espai hi hagi junts “dones i/o menors”.

Allà, els Mossos hi van tancar la menor d’edat, detinguda per robatori i danys. Al cap d’una estona va entrar la presumpta agressora, en aquest cas detinguda per lesions i atemptat contra agents de l’autoritat.

Els agents que custodiaven els detinguts, que ja han declarat davant del tribunal, van explicar que no van sentir crits, però sí que van veure alguna cosa estranya per les càmeres de vigilància. La menor, un cop traslladada a una altra cel·la, va explicar que la dona l’hauria obligat a despullar-se i se li hauria tirat a sobre intentant-li fer un petó. Ara, la jutgessa haurà de dictar sentència.