El mal estat del sostre obliga a fer les activitats a l’exterior. Foto: Can Trinxet Viu

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha anunciat que destinarà 600.000 euros per restaurar i posar al dia part del conjunt arquitectònic industrial de Can Trinxet. L’ens ha anunciat que els treballs se centraran a adequar la nau lateral i les esplanades que hi ha al recinte de l’antiga fàbrica tèxtil.

D’aquesta manera, sembla que avança el projecte de recuperació de l’edifici que el govern de Núria Marín va explicar a la plataforma Can Trinxet Viu el mes de març.

Però com adverteixen des de l’entitat, aquesta licitació posada en marxa per l’AMB i que té un pressupost de més de mig milió d’euros no servirà per restaurar completament tot el recinte, sinó que permetran triar l’encarregat de dirigir unes obres que serviran per reforçar la coberta de la nau lateral i per dotar el recinte de serveis bàsics com aigua, electricitat i ventilació.

En declaracions a La Vanguardia, el regidor David Quirós explica que es tracta d’una “intervenció petita” que esperen que estigui enllestida la tardor de l’any que ve.

ESPAI CULTURAL
El recinte de Can Trinxet havia acollit diferents activitats culturals abans que, l’estiu de l’any passat, s’ensorrés part d’un sostre, motiu pel qual l’Ajuntament hi va prohibir l’accés.

Amb aquestes obres, el consistori pretén recuperar l’espai, sobretot les naus, per poder tornar-hi a fer aquestes activitats. Sobre el futur de l’espai i l’ús que se n’hagi de fer, Quirós espera poder definir el projecte definitiu durant aquest mandat.