Idoia Crespo, la infermera que va posar la primera vacuna. Foto: Àlex Recolons / ACN

La infermera Idoia Crespo va ser l’encarregada de posar la primera vacuna de la Covid a Catalunya. Hospitalenca de naixement i veïna de Gavà des de fa anys, va ser l’escollida per subministrar la primera dosi a Josefa, la resident de 89 anys de la Feixa Llarga, el centre per a gent gran on va començar tot el procés de vacunació al país. En declaracions a l’ACN, Crespo explica que “les vacunes l’apassionen” i que no va tenir cap dubte a l’hora d’afrontar aquest repte quan la van venir a buscar des del Departament de Salut perquè formés part dels equips d’infermeres que estan vacunant a les persones que viuen a les residències de gent gran i als seus treballadors.

Crespo és referent de vacunes al centre on treballa, a l’Àrea Bàsica de Salut de la Torrassa, a l’Hospitalet. Després de ser l’encarregada d’arrencar el procés de vacunació a Catalunya, la infermera va explicar al Bruguers que “va estar molt tranquil·la i ho tenia molt controlat” durant les punxades d’aquest vaccí que, per ella, “suposa el principi de la fi”.

PREOCUPACIÓ AL DELTA
L’increment de casos després de les festes de Nadal ha posat en alerta els centres sanitaris, que veuen com no paren de créixer el nombre de persones ingressades pel coronavirus. El coordinador de la Unitat de seguiment de la Covid-19, Jacobo Mendioroz, va dir que estan preocupats per la situació que hi ha a Castelldefels, on hi ha famílies que no es poden aïllar per falta d’espai a casa o perquè han d’anar a treballar.

També creix l’alerta a Viladecans, tercer municipi amb més risc de rebrot de tot el país.