L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, amb els regidors investigats, Cristian Alcázar i Cris Plaza. Foto: Ajuntament

Esquerra Republicana ha tornat a demanar avui la dimissió dels regidors de govern implicats en el cas que va sortir a la llum a principis d’estiu sobre presumptes irregularitats en la gestió econòmica del Consell Esportiu de l’Hospitalet. Quan el cas es va fer públic amb l’escorcoll que van fer els agents de la Policia Nacional a les oficines de l’ens, els republicans ja van demanar la dimissió dels dos regidors investigats.

Es tracta de Cristian Alcázar, segon tinent d’alcaldia del govern municipal i primer secretari del PSC de l’Hospitalet, i Cris Plaza, que va renunciar al seu càrrec de regidor d’Esports però que continua ostentant la regidoria de districte de Bellvitge i Gornal. Els dos estan imputats per presumpta malversació de diners públics, blanqueig de capitals, desviament de subvencions i falsedat documental i van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge.

El portaveu d’Esquerra, Antoni Garcia, ha urgit l’alcaldessa Núria Marín “a actuar d’una vegada amb transparència” i ha lamentat que encara no hagi donat explicacions públiques sobre el cas. També ha reiterat la seva petició que l’Ajuntament es presenti com a acusació particular en el cas.

Els republicans han fet aquestes declaracions després que, aquest migdia, Nació Digital hagi publicat que la investigació sobre el cas s’ha ampliat. Als regidors Alcázar i Plaza i al director del Consell Esportiu ara s’hi sumarien vuit investigats més, que serien persones relacionades amb els clubs esportius de la ciutat que formaven part de la comissió directiva del Consell. Aquestes vuit persones, que segons el mateix mitjà serien militants del PSC, haurien firmat documents falsificats o haurien participat en algunes de les irregularitats que investiga la UDEF.