Un dels elements de l’edifici en mal estat. Foto: Twitter (@esquerraLH)

Esquerra Republicana ha denunciat el mal estat de conservació de l’edifici Casa Espanya davant la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat. Ho ha fet per alertar que l’edifici “s’ha anat degradant” durant els darrers anys i l’estat de l’edifici, que acull el Museu d’Història de la ciutat des del 1972, ha anat empitjorant.

El portaveu dels republicans, Antoni Garcia, diu que han presentat la denúncia perquè “s’ha de garantir el correcte manteniment del patrimoni històric i cultural” de la ciutat i afegeix que ho han portat a Patrimoni perquè intervingui.

Garcia també diu que “el govern municipal de Núria Marín continua girant l’esquena al patrimoni”, deixant “que un edifici històric com la Casa Espanya es vagi degradant cada dia més”.

Aquest edifici es va construir el 1563 i el 1973, un any després d’acollir el Museu d’Història de la ciutat, va ser considerat Monument Històrico-Artístic d’Interès Local. Vint anys després, el 1993, Casa Espanya va ser declarada Monument Històric i Bé Cultural d’Interès Nacional.

DEMANDES NO ATESES
Des d’Esquerra Republicana asseguren que fa temps que reclamen accions per resoldre el mal estat d’aquest edifici històric, però que el govern municipal no ha atès aquestes peticions.

Entre els diferents problemes que els republicans denuncien que pateix l’espai hi ha despreniments en algunes façanes a l’alçada del segon pis i deteriorament de l’edifici per culpa de la pluja i el vent.