La Farga va acollir l’acte amb mesures d’higiene i seguretat. Foto: Ajuntament

Sumar esforços col·lectius i individuals per encarar el nou escenari postcoronavirus. Aquest és l’objectiu del Pacte de Ciutat que va presentar l’alcaldessa Núria Marín en un ple extraordinari del Consell de Ciutat que es va celebrar dijous 2 de juliol a La Farga.

Aquest acord ha de servir per crear un pla de reactivació que recuperi la seguretat i la confiança de la ciutadania. També es proposa buscar mesures per garantir la salut de tots els veïns i veïnes mentre no es trobi una vacuna que redueixi al màxim el risc de contagi de la Covid-19.

El pla també es proposa “reactivar l’activitat productiva sostenible” i mantenir “els nivells d’ocupació a la ciutat”. Tot, per “liderar la sortida de l’escenari postpandèmia” i “aprofundir en una ciutat justa, igualitària, que garanteixi els drets bàsics”.

MÀXIMA REPRESENTACIÓ
El Pacte de Ciutat vol aconseguir que hi participi el màxim nombre possible d’entitats, col·lectius, partits polítics i veïns i veïnes perquè sigui la millor representació de tots els agents que formen la ciutat.

Amb totes aquestes propostes que ja s’han començat a recollir, els impulsors volen tenir un primer document a finals de mes. Llavors, les propostes aportades pels diferents grups s’agruparan en quatre eixos que, a la vegada, aniran en consonància amb els objectius de desenvolupament sostenible marcats per al 2030.

Aquest pacte vol “repensar el model de ciutat” per erradicar les desigualtats i fer que l’Hospitalet lideri la “innovació social aplicada a la reactivació local”.