Un agent cívic de l’Ajuntament de l’Hospitalet. Foto: Àlex Recolons / ACN

El risc de rebrot a l’Hospitalet ha tornat a incrementar i se situa per sobre de 425. Això representa un risc molt elevat segons les dades recollides per Salut, que col·loca el llindar de risc a 200. Per sobre d’aquesta xifra, la ciutat ja entra a la zona vermella i es considera que el perill de què hi hagi nous contagis és molt important.

Segons Salut, el risc ha pujat 19 punts durant les últimes 24 hores. També s’ha incrementat la velocitat de reproducció de la malaltia, que ara ja se situa a 1,46 Rt. Això vol dir que cada persona que té el virus el pot contagiar a una altra persona, complicant el control de la malaltia i provocant que la transmissió s’escampi i sigui més ràpida.

Aquestes dades contrasten amb les registrades per Salut durant l’última setmana de setembre. Llavors, el risc de rebrot es va aconseguir rebaixar fins a 245 i la velocitat de contagi va passar per sota d’1, a 0,92. Aquesta és una bona situació perquè vol dir que els contagiats transmeten la malaltia a menys d’una persona i significa que s’està aconseguint controlar el coronavirus a la ciutat.

Des de l’inici de la pandèmia, el Departament de Salut ha confirmat 10.851 casos a la ciutat. Actualment hi ha 39 persones ingressades als centres hospitalaris, una dotzena de les quals estan a les Unitats de Cures Intensives. Des del març, el coronavirus ha provocat 536 morts a l’Hospitalet.