L’alcaldessa Núria Marín i el tinent d’alcaldia Cristian Alcázar. Foto: Ajuntament

El govern de Núria Marín va anunciar la creació d’una comissió per seguir la investigació i l’evolució del cas de presumptes irregularitats en la gestió econòmica del Consell Esportiu de l’Hospitalet. Es tracta de la investigació que va sortir a la llum al juny amb l’escorcoll que va fer a la seu de l’entitat la Unitat de Delictes Econòmics i Financers (UDEF) de la Policia Nacional. Els agents investiguen el regidor Cris Plaza i el segon tinent d’alcaldia i primer secretari del PSC de l’Hospitalet, Cristian Alcázar, per presumpte desviament de subvencions, malversació de diners públics, blanqueig de capitals i falsedat documental.

L’anunci de la creació d’aquesta comissió, de periodicitat trimestral, el va fer l’actual regidora d’Esports, Maite Revilla, que va substituir Plaza després que aquest renunciés al càrrec amb l’esclat del cas. Al Ple, Revilla va explicar que hi podran participar tots els partits del Ple que ho vulguin i que podran fer totes les preguntes que considerin sobre el cas. També va detallar que el govern municipal compartirà tota la documentació que tingui relacionada amb la investigació i la gestió del Consell Esportiu, però va recordar que part d’aquesta informació no la tenen perquè se la van endur, juntament amb alguns ordinadors, els agents de policia quan van fer l’escorcoll a la seu de l’entitat.

El PSC va anunciar la creació d’aquesta comissió durant el debat d’una moció presentada per la regidora del Partit Popular, Sonia Esplugas, en què proposava que els partits del Ple tinguessin representació a la comissió directiva del Consell Esportiu per “vetllar per la reconstrucció del bon nom” de l’ens, una proposta que finalment va ser rebutjada.

EXPLICACIONS AL PARLAMENT?
Per altra banda, Esquerra Republicana ha demanat a la comissió d’Afers Institucionals del Parlament que citi l’alcaldessa Núria Marín i els regidors Cristian Alcázar, Cris Plaza i Jaume Graells perquè compareguin davant de la comissió per donar explicacions sobre el cas. El partit espera que aquest mes s’aprovi la compareixença i s’anunciï la data perquè vagin al Parlament.