Antoni Garcia, portaveu municipal d’Esquerra, i Sílvia Casola, presidenta d’ERC l’Hospitalet, presentant la documentació al jutjat número 2. Foto: ERC

El grup municipal d’Esquerra Republicana reclama que es creï una comissió per estudiar els fets sobre les possibles irregularitats en la gestió del Consell Esportiu de l’Hospitalet. Els republicans volen que aquesta comissió serveixi per seguir la causa judicial, perquè l’Ajuntament faciliti tota la informació que té sobre el consell i per analitzar tota la documentació sobre el funcionament de la gestió econòmica. El partit espera que el govern liderat per Núria Marín accepti la proposta que plantegen i que no faci falta presentar una moció al pròxim Ple perquè s’aprovi la mesura.

Esquerra també demana que l’Ajuntament, com a representant dels interessos de tots els riberencs i riberenques, exerceixi el paper d’acusació particular si es confirmen les acusacions i el cas acaba arribant a judici. En aquest sentit, el portaveu dels republicans, Antoni Garcia, ha explicat a aquesta publicació que, si el consistori no fa el pas, no descarten buscar “altres vies” per defensar els interessos de tots els veïns i veïnes.

CANVI DE FUNCIONAMENT
Garcia diu que valoren “la bona feina del Consell” en l’esport base i l’esport escolar i, per això, els “preocupa que en un àmbit tan sensible” passin aquests casos i reclamen que “es depurin responsabilitats”. En aquest sentit, recorda que els partits de l’oposició no formen part del Consell Esportiu de l’Hospitalet.

A més, el cap de l’oposició també reclama un canvi en el funcionament del Consell perquè sigui més transparent i tots els partits coneguin detalladament la gestió econòmica. En aquest sentit, el líder de l’oposició assegura que “caldrà fer un replantejament” sobre el funcionament d’aquesta entitat.

Els republicans han fet aquesta petició després de saber-se que ahir, dilluns 16 de juny, van portar al jutjat número 2 de l’Hospitalet, el tribunal que lidera la investigació sobre les presumptes irregularitats del Consell Esportiu, uns documents que una persona anònima els va deixar sobre la gestió de l’ens.