La Policia Nacional va registrar la seu del Consell Esportiu de l’Hospitalet a principis de juny. Foto: Àlex Recolons / ACN

“Demano a Núria Marín que doni la cara davant les greus irregularitats al Consell Esportiu. Calen explicacions urgents, transparència i depuració de responsabilitats”. Així s’ha expressat el cap de l’oposició a l’Hospitalet, Antoni Garcia (ERC), després que ahir a última hora de la tarda Nació Digital publiqués en exclusiva noves informacions sobre el polèmic cas que apuntarien a l’existència “d’una caixa B de mig milió d’euros per a sobresous, multes o còctels”. “Tolerància zero amb la corrupció”, ha reclamat Garcia a l’alcaldessa.

Segons les informacions avançades per Nació Digital –acompanyades de documents–, la Unitat de Delinqüència Econòmica (UDEF) de la Policia Nacional estaria investigant el Consell Esportiu “per falsificar actes dels òrgans de direcció i destinar més de la meitat dels recursos a una comptabilitat opaca i sense tributar”. Davant d’això, ERC ja ha demanat també la dimissió dels dos regidors socialistes implicats en aquestes suposades irregularitats: Cristian Alcázar, primer secretari del PSC a la ciutat, i Cris Plaza.

La notícia, que ahir va córrer com la pólvora per les xarxes socials, arriba després que aquest dimarts En Comú Podem ja hagués anunciat que es presentarà com a acusació popular a la causa, retraient també “manca d’informació i explicacions” de l’equip de govern envers els veïns i les veïnes de l’Hospitalet.

Tal com va avançar Línia l’H en el seu moment, a mitjans de juny es va aixecar el secret de sumari del cas, però des d’aleshores no n’ha transcendit cap detall. L’escorcoll policial al Consell Esportiu va tenir lloc el 10 de juny, amb la detenció i posterior posada en llibertat amb càrrecs del director esportiu de l’entitat i dels dos regidors socialistes, investigats per presumptes delictes de falsedat documental, desviació de subvencions públiques, malversació i blanqueig de capitals. Tot plegat després d’una denúncia del també regidor socialista Jaume Graells.

Marín va dir des del principi que actuaria amb “absoluta transparència” per “aclarir els fets”, però el PSC i Ciutadans van tombar setmanes després al Ple la comissió d’investigació sobre el cas que proposava ERC. Per altra banda, i tal com també va avançar Línia L’H, l’auditoria que havia encarregat l’alcaldessa quan va tenir coneixement de les presumptes irregularitats ha quedat truncada i no presentarà conclusions perquè la policia va requisar molta informació i això impossibilita enllestir-la.