El líder republicà a la ciutat, Antoni Garcia. Foto: ERC

Esquerra Republicana s’ha posat a disposició del govern de Núria Marín per gestionar la crisi provocada pel coronavirus Covid-19. El grup municipal dirigit per Antoni Garcia assegura que ofereix la seva col·laboració i cooperació per gestionar la crisi sanitària a la ciutat, ja que la pandèmia provocada pel coronavirus Covid-19 està provocant “patiment i sacrifici als nostres ciutadans i ciutadanes, a les famílies i, especialment, als més vulnerables.”

Per això, des del principal partit de l’oposició, proposen un paquet de mesures fiscals i de suport a l’activitat econòmica. Els republicans posen sobre la taula l’opció que, el govern municipal, ajorni el pagament d’impostos i taxes municipals d’aquest 2020. De fet, en el cas dels comerciants van més enllà i, per això, en demanen la suspensió i la revisió per al petit comerç, els mercats i els bars i restaurants que han hagut de tancar durant l’estat d’alarma.

En matèria d’habitatge, proposen una rebaixa de l’IBI i que s’augmentin els ajuts per facilitar-ne el pagament i la creació d’una borsa d’ajudes al lloguer perquè aquelles famílies que han patit una reducció d’ingressos per culpa del coronavirus. Pel tancament dels equipaments municipals, els republicans proposen que se suspenguin les quotes dels poliesportius municipals mentre no puguin oferir els seus serveis.

Per altra banda, demanen al govern de Núria Marín que escurci els pagaments a proveïdors perquè així, bàsicament autònoms i petites i mitjanes empreses, tinguin liquiditat i puguin pagar als seus treballadors i proveïdors. A més, també demanen que es garanteixin els contractes d’obres i serveis previstos per aquest any. Finalment, Esquerra proposa impulsar un Pla Local de Reactivació Econòmica i la modificació dels pressupostos municipals d’aquest any perquè puguin incorporar noves polítiques socials i econòmiques.

Davant d’aquestes propostes que posen sobre la taula, els republicans accepten que s’hauran de modificar els pressupostos municipals aprovats recentment al Ple i als que ells hi van votar en contra. Però davant de la situació que està vivint la ciutat, Esquerra es mostra disposada a “acompanyar, col·laborar i treballar conjuntament amb el govern municipal per modificar el pressupost” perquè aquestes propostes puguin tirar endavant.