Protecció Civil ha rebut més d’un centenar de trucades des de l’Hospitalet i des de Barcelona per una forta pudor de gas que se sentia en diferents punts de la ciutat. A través de les xarxes socials, el servei d’emergències ha explicat que ha rebut 143 trucades alertant de la pudor de gas que se sentia.

Des d’Emergències han explicat que la pudor provenia d’una empresa de productes químics de la ciutat. Segons les comprovacions que han fet, l’empresa estava netejant una fosa d’aigües residuals que té l’empresa dins del seu recinte. Segons diversos veïns, es tractaria del dipòsit de l’antiga BASF que hi ha al polígon del Centre.

Tal com va explicar Línia L’H, aquest estiu diversos veïns i veïnes de la ciutat, sobretot al barri de Bellvitge, van denunciar una pudor de gas que finalment es va descobrir que provenia d’aquests dipòsits. L’AMB va reclamar a l’empresa que els buidés perquè els ciutadans deixessin de patir problemes respiratoris i de salut que provocava aquest gas.

Protecció Civil ha assegurat que la pudor de gas que s’ha sentit avui “no ha generat cap risc per a la població” i ha afectat que el Sistema d’Emergències Mèdiques no ha atès cap persona en relació amb aquesta incidència.