Veïns fent cua per votar al procés participatiu. Foto: Twitter (@lh_on)

Al Gasòmetre. Aquí és on es farà el nou poliesportiu del barri, que també donarà servei a Granvia. Així ho han decidit els veïns i veïnes en un procés participatiu organitzat per l’Ajuntament, que es va dur a terme el passat dissabte 23 de novembre. D’aquesta manera es posa fi al serial que va començar la primavera del 2018, quan el govern de Marín va anunciar que construiria un pavelló a les pistes del Gasòmetre.

Aquesta notícia va posar en alerta els veïns, que van veure com el poliesportiu promès el 2005 pel llavors alcalde Celestino Corbacho, i que incloïa una piscina, s’esfumava amb el nou projecte. Per això es van començar a mobilitzar per exigir que el govern municipal recuperés el projecte inicial. Després de diverses trobades entre clubs, veïns i Ajuntament, el consistori va posar sobre la taula la proposta del parc de l’Alhambra, que mai no s’havia esmentat i que també va generar rebuig.

DIVISIÓ CIUTADANA
2.491 ciutadans (61%) han apostat perquè el nou poliesportiu es faci al lloc on s’havia proposat originalment, al Gasòmetre, enfront dels 1.544 (38%) que van triar que es fes a l’Alhambra i dels 25 (1%) que van votar nul.

Tot i l’àmplia victòria de l’opció del Gasòmetre sobre el paper, aquesta votació no vinculant ha generat diversitat d’opinions entre els veïns. Per exemple, a Granvia eren favorables que es fes al parc per proximitat.

Per això, entitats i partits de l’oposició consideren que el procés impulsat pel govern de Marín només ha servit per generar divisió entre els veïns del barri.